Tirebolu İletişim Fakültesinden 4 yeni kitap
Gazetecilik ve Halka İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akademisyenlerince haber sosyolojisi, yeni medya, sosyal sorumluluk ve Türk şiiri konulu kitap çalışmaları okuyucularla buluştu.
Gazetecilik Bölümü’nden Doç. Dr. Barış Yetkin’in editörlüğünü yaptığı ve bölüm öğrencilerinin görev aldığı Güncel Haber Sosyolojisi Çerçevesinde Gazetecilikte Yeni Yönelimler başlıklı kitap gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler ile buluştu. Kitapta gerek geleneksel gerekse yeni medyanın farklı/yeni yönelimlerinin neler olduğu genel olarak iletişim çalışmaları özelde gazetecilik konularında çalışan akademisyenler ve medya profesyoneller aracılığıyla irdeleniyor. Güncel haber sosyolojisi çalışmaları alanına nitelikli bir katkı yapılması hedefleniyor.
Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Berna Köselerli’nin kaleme aldığı Yeni Medya ve Sanal Diplomasi adlı kitabı okuyucuyla buluştu. Çalışmada, sanal diplomasi ve yeni medya ilişkisini eleştirel ekonomi politik perspektiften irdelenerek, iktidar ve sermaye yapıları yeni medya üzerinden enformasyon akışını yönetme, kamuoyunu yönlendirme bağlamında yeni medyanın sanal diplomasiye ne kattığı, diplomasi pratiği içine neden ve nasıl dahil edildiği sorgulanıyor.
Yine Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Güreşçi’nin Entelektüel Şirket adlı çalışması, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına yeni bir açılım getiriyor. Öncelikle şirketlerin kendi işinin dışında başka bir alana ilgi duyup harekete geçmesi ve yöneticilerinin farklı alanlarda entelektüel birikime sahip olmaları amaçlanıyor.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Orhanoğlu’nun İmgeler Atlası adlı çalışmasında,1950 sonrasında adından çokça söz ettiren iki yüzden fazla şairin on binlerce şiiri taranıp seçilirken bu şiirlerin yazılma nedenlerine ilişkin niçin ve nasıl sorularına cevapları aranıyor.
Haber: Merve DİLMEÇ